ÁFEOSZ
Kereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium

6000 Kecskemét, Bibó István u. 1.

76/500-850 vagy 76/327-886
afeoszis@t-online.hu
 
   

 
Iskolánkról
 
Hírek
Elérhetőség
Iskolatörténet
Dokumentumaink
Dolgozóink
Fogadóóráink
Fontosabb dátumaink
Alapítvány
Álláshirdetés
KÉPTÁR
 
   

Iskolai közösségi szolgálat (IKSZ)
 
Hírek
 
   

8. évfolyam figyelem!
 
Felvételi tájékoztató
Általános tájékoztató
Bemutatkozás
KIFIR SNI tájékoztató 2014
 
   

Versenykiírások
 
OKTV
 
   

Szakképzéseink
 
Érettségire épülő képzéseink
BGF Nyelvvizsga
 
   

Kollégium
 
Ismertető
 
   

Archívum
 
 Korábbi híreink
 
   

Pályázatok
 
prezenTÁLentum
Módszertani kurzus
Erasmus+ program
 
   

Napló
 
Napló
 
   

ÁFEOSZ
 
FLASH
TÁMOP-2.5.3A/13
TÁMOP-2.5.3.B-12/1-2012-0001
 
   

Pénziránytű
 
 
   


Névtelen 1

A KECSKEMÉTI ÁFEOSZ KERESKEDELMI, KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA és KOLLÉGIUM

 

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA

a 2016/2017. tanévre

 

(OM azonosító: 027985)

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kecskeméti szövetkezeti iskolát 1991-ben hozta létre az Általános Fogyasztási Szövetkezetek Országos Szövetsége. Az iskola országos beiskolázású. A vidékről érkezett diákokat otthonos légkört biztosító, korszerű, kimagasló felszereltséggel rendelkező saját kollégiumunk fogadja. A képzés tandíjmentes.

2016 szeptemberében az alábbi tanulmányi területeken indítunk érettségi vizsgára felkészítő képzést:

001    kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoport (4 éves)

003    magyar-angol két tanítási nyelvű kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoport, (4+1 éves; nyelvi előkészítő évfolyam angol nyelvből)

004    magyar-német két tanítási nyelvű kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoport (4+1 éves; nyelvi előkészítő évfolyam német nyelvből)

005    magyar-angol két tanítási nyelvű informatika szakmacsoport (4+1 éves; nyelvi előkészítő évfolyam angol nyelvből)

 

A 9-12. évfolyamokon a fő hangsúly az általános műveltséget adó közismereti képzésen van. Cél az érettségi vizsgára és a felsőfokú továbbtanulásra való felkészítés. Az első négy évfolyamon a szakmacsoportos alapozó képzés is igen magas óraszámban folyik.

2001-ben indította intézményünk a két tanítási nyelvű képzést. A magyar-angol, magyar-német két tanítási nyelvű osztályainkban a képzési idő 5 (4+1) év. A 9. évfolyamon a célnyelvet sajátítják el a tanulók heti 18 órában. A következő évtől több tantárgyat az adott idegen nyelven tanulnak, a célnyelvi órák aránya 35 százalék feletti. A képzést anyanyelvi tanárok is segítik. A két tanítási nyelvű képzés végén letett érettségi vizsgán az elért eredménytől függően tanulóink államilag elismert felsőfokú „C” típusú nyelvvizsgát szerezhetnek. Az iskola biztosítja a második idegen nyelv tanulását. A két tanítási nyelvű képzésben résztvevő tanulóink több mint 90 %-a szerez államilag elismert felsőfokú nyelvvizsgát, és felsőoktatási intézményekben folytatja tanulmányait.

Az iskola több tantárgyból szervez tehetséggondozó és felzárkóztató foglalkozásokat, a tanulmányi versenyekre egyéni felkészítést is biztosít. Tanulóink magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, angol nyelv, német nyelv, informatika, gazdasági ismeretek tantárgyakból vehetnek részt emelt szintű érettségi vizsgára való felkészítéseken. Az elmúlt tanévek során az érettségizett tanulóink nagy számban kerültek be a különböző felsőoktatási intézményekbe, sokan tették le a középfokú „C” típusú nyelvvizsgát. Kimagasló versenyeredményeink is születtek, így az OKTV-n 1998-ban történelemből, 2003-ban matematikából, 2007-ben pedig a SZÉTV-n közgazdasági-marketing alapismeretekből szerezték meg az első helyezést. Ezen kívül diákjaink minden tanévben előkelő helyezéseket érnek el a városi, megyei, regionális és országos tanulmányi versenyeken. 2013-ban az Országos Angol Nyelvű Civilizációs Versenyen, a Polgár az Európai Demokráciában Országos Tanulmányi Versenyen, 2015-ben az országos Eötvös József Tanulmányi Versenyen dobogós helyezéseket értek el.

Diákjaink konditermet használhatnak, sportfoglalkozásokon vehetnek részt. Az intézmény lehetőséget biztosít külföldi projektmunka keretében angol vagy német nyelvterületen az idegen nyelvtudás fejlesztésére, az adott országok kultúrájának megismerésére.

AA felvételi eljárás során intézményünk a jelentkezők felvételi rangsorban elfoglalt helyét 100 pontos rendszerből kiindulva állapítja meg.

  

A 9. évfolyamra való felvételinél figyelembe vesszük

 

- a jelentkező általános iskolai tanulmányi eredményét (25%, hozott pontszám (max. 50 pont)/2), a hetedik évfolyam év végi és a nyolcadik évfolyam I. félévi matematika, magyar nyelv és irodalom, történelem és az idegen nyelvi (angol/német nyelvi) minősítéseket,

- a központi írásbeli vizsgán nyújtott eredményét (50%, - elért pontszám magyar nyelvből (max. 50 pont) + elért pontszám matematikából (max. 50 pont) /2)

a vizsga tantárgyai: magyar nyelv és matematika;

a vizsga típusa: a 9. évfolyamra jelentkezőknek készült központi írásbeli;

a vizsga fajtája: általános,

- valamint az iskolánkban szervezett szóbeli vizsga eredményét (25%, max. 25pont).

 

A szóbeli vizsgán a jelentkezők idegen nyelvi (angol, ill. német nyelvi) tudásszintjét értékeljük. A szóbeli vizsga kérdései a NAT általános iskolai követelményrendszerére és az iskola pedagógiai programja alapján meghatározott követelményekre épülnek.  

 

Témakörök:

 

1.   Egyén, család.

2.   Napirend (hétköznap, hétvége).

3.   Lakóhely, lakás.

4.   Iskola.

5.   Szabadidő, szórakozás, hobbi.

6.   Utazás, üdülés.

7.   Időjárás, évszakok

8.   Öltözködés, divat.

9.   Sport.

10. Média (tv, rádió, sajtó, Internet).

 

Ha a tanuló iskolánkban kívánja megírni az írásbeli vizsgát, az Oktatási Hivatal honlapján (www.oh.gov.hu) közzétett, a központi írásbelin való részvételre vonatkozó jelentkezési lapot kell benyújtania intézményünkben 2015. december 8-ig.

 

Sajátos nevelési igényű, valamint a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulók (a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 4. §- ban meghatározottak alapján) esetében – a vizsgaszervezés érdekében – szükséges az illetékes pedagógiai szakszolgálat vagy a szakértői bizottság véleményének, valamint a speciális körülmények, illetve eszközök igénylésére vonatkozó kérelmeknek a csatolása a jelentkezési laphoz.

 

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 51. §-a szerinti mentességek előzetes bejelentés után egyéni elbírálás alá esnek, az intézmény biztosítani kívánja a felvételizők esélyegyenlőségét. 

 

Azonos elért pontszám esetén a szövetkezeti ajánlással rendelkezők teljesítményét preferáljuk.

 

Az írásbeli vizsga időpontja: 2016. január 16. (szombat) 10. 00 óra

Helye: ÁFEOSZ Kereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium

            6000 Kecskemét, Bibó István u. 1.

Megjelenés: intézményünkben 30 perccel a vizsga megkezdése előtt.

 

Pótló írásbeli vizsga időpontja: 2016. január 21. (csütörtök) 14. 00 óra. Pótló felvételi vizsgát azok a tanulók írhatnak, akik az írásbelin alapos ok (orvos által igazolt betegség, váratlan közlekedési nehézség, stb.) miatt nem tudtak részt venni. Vizsga ismétlésére nincs mód, minden tanuló csak egyszer tehet azonos típusú központi írásbeli vizsgát.

 

A szóbeli vizsga időpontjai:

I.

2016.

február 16. (kedd)

13 óra

II.

2016.

február 19. (péntek)

13 óra

III.

2016.

február 24. (szerda)

13 óra

 

Helye: ÁFEOSZ Kereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium

             6000 Kecskemét, Bibó István u. 1.

 

Nyílt napot 2015. november 5-én (csütörtökön) 1200órakor tartunk. Az érdeklődő szülők és tanulók számára részletesebb tájékoztatást nyújtunk külön is a képzéseinkről, bemutatjuk intézményünket.

 

Ezenkívül további lehetőséget nyújtunk az érdeklődőknek, hogy egyénileg vagy kisebb csoportokban, szülőkkel, osztályfőnökökkel együtt bármikor megtekinthessék az iskolát. A látogatáshoz telefonon történő időpont-egyeztetés szükséges.

 

Telefonos elérhetőségünk: 76/500-850, 76/500-847.

Pályaválasztási felelős: igazgatóhelyettes.

OKJ-s képzések: Nagy Anette szakmai munkaközösség-vezető.

 

6000 Kecskemét, Bibó István u. 1.

Tel.: 76/500-850, fax: 76/483-234

e-mail: afeoszis@t-online.hu      honlap: www.afeosziskola.hu


Frissítve: 2007-10-20 © ÁFEOSZ Szakközépiskola - Kecskemét
PHP-Nuke motor, GNU/GPL licensz alatt.